“Fiat Punto” oduzet od sarajevskog divljeg vozača: Upravljao automobilom u vrijeme zabrane, ima gotovo 2.000 KM neplaćenih kazni

Još jedan sarajevski “divlji vozač” ostao je bez omiljene igračke, a nakon što su mu vozilo jučer oduzeli pripadnici MUP-a KS.

Radi se o višestrukom povratniku u činjenju saobraćajnih prekršaja, a prilikom kontrole utvrđeno je da upravlja svojim “Fiatom Puntom” u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima.

Zanimljivo je da sarajevski divlji vozači obično voze jeftinija i starija vozila, dok gotovo nikako nije slučaj da su oduzeti skupocijeni automobili.

Također, prilikom kontrole istog vozača inicijala E.B. (1984) utvrđeno je da ima dug od gotovo 2.000 KM neplaćenih kazni.

Dana 20.05.2024. godine oko 01:40 sati u ulici Aleja Bosne Srebrne, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo ‘Fiat Punto’, vlasništvo B.S., kojim je upravljao vozač E.B. (1984) iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da imenovani upravlja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.910,00 KM.

Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH“, saopćeno je iz MUP-a KS.