Poznato šta bi mogao biti motiv ubice iz Tuzle: Mujaga sve u detalje isplanirao, ostavio i poruku na vratima stana

Novi slučaj stravičnog trostrukog ubistva, a zatim samoubistva, šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region!

Muškarac iz Tuzle Mujaga Čičkušić usmrtio je suprugu i dvoje djece, dobi devet i dvije godine, a zatim prešao u stan zgrade prekoputa i počinio samoubistvo skokom sa zgrade.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo.

Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je pobio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnog avaza tužioci i istražitelji vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. No, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Čičkušić se prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

Čičkušić je prema saznanjima medija, kako je do sada pokazala istraga, brutalni zločin isplanirao u detalje. On je, kako nam je potvrdio izvor, nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i s njom je ubio članove porodice.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cijeli stan je bukvalno uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana.

On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Uposlenici i pacijenti UKC Tuzla emotivno se opraštaju od ubijene Amele: “Pamtit ćemo te po žustrom koraku i blagom osmijehu”

Amela Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, bila je jedna od omiljenih medicinskih sestara UKC Tuzla među kolegama i pacijentima.

Svi uposlenici UKC Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina.

Ameline kolegice opraštaju se od nje putem društvenih mreža. Za nju su imali samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.

“Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra…

Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno.

Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je uposlenica UKC Tuzla.

Druge kolegice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena.

Velika tuga,bol golema. Iskreno saučešće porodici. El fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci”, naveli su.

Podsjetimo, Mnjen supriug je izvršio samoubistvo skokom sa zgrade, a potom su u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronađena tijela žene (34) i dvoje djece starosti od 9 i 2 godine.

Šta je pronađeno u stanu u Tuzli: Mujaga suprugu i djecu ubio sjekirom, pa skočio u smrt?

Uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su jučer pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine, trajao je dugo u noć.

Kako je saopćilo Tužilaštvo TK, bit će izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Također, bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, ukljućujuci i način i sredstvo izvršenja tri ubistva, saopšteno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Podsjećamo, Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavio je uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su jučer pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo.

Podsjetimo, prije dvije noći oko 21:15 suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju.

Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.

Kako se saznaje, muškarac koji je počinio samoubistvo je M. Č. (39), dok su njegova supruga i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu.

Riječ je o Mujagi Čičkušiću koji je radio kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj odakle je u Tuzlu stigao prije nekoliko dana.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena jučer ujutru nije pojavila na poslu, a dijete u školi.