Milorad Dodik priznao poraz svoje politike: Stranke vlasti iz RS-a izlaze na izbore po Schmidtovim pravilima

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je vladajuća koalicija u Republici Srpskoj saglasna da svim strankama u koaliciji sugeriše da pojedinačno donose odluke i izađu na izbore.

Ovako je Milorad Dodik priznao poraz, te potvrdio da je sve prijetnje koristio samo za jačanje pregovaračke pozicije.

Ovo je obavezujuća odluka zbog scenarija za koji smo svjesni, a to je da su međunarodni faktor i opozicija dogovorili da će sprovesti izbore po svaku cijenu i pokušati ih implementirati. Moramo to spriječiti, a način na koji ćemo to postići jeste našim izlaskom na izbore. Ovo ne znači da priznajemo odluku Schmidta“, naglasio je Dodik.

On je istakao da ne žele da dozvole opoziciji da “rasturi Republiku Srpsku”.

Nećemo dozvoliti da se skrnavi Srpska“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je opozicija jučer, nepojavljivanjem na sastanku predstavnika političkih partija sa sjedištem u RS-u, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, poručila da je njihov stav da žele izaći na izbore.

On je rekao da će vladajuća koalicija pokazati da će dobiti izbore i najavio odličan rezultat.

Pozivam javnost da se otkloni od opozicije i da im ne daje povjerenje“, rekao je Dodik.

Na kraju je poručio da će entitet RS nastaviti sa entitetskom izbornim zakonom.

No, ovaj potez i odluka da izađu na izbore po Izbornom zakonu BiH i izmijenjenim pravilima koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt je evidentan poraz Dodikove politike, s obzirom da je mjesecima prijetio da će na izbore izaći po entitetskim pravilima.