Sarajevska policija oduzela još jedno vozilo: Nesavjesni vozač “nakucao” skoro 45.000 KM kazni

Još jedan sarajevski “divlji vozač” ostao je bez automobila nakon policijske kontrole.

Naime, pripadnici MUP-a KS kontrolisali su vozilo “Peugeot” kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao A.S. (1984) iz Sarajeva, a utvrđeno je da ima gotovo 45.000 KM neplaćenih kazni.

Dana 20.05.2024. godine oko 14:20 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a KS, zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo „Peugeot”, vlasništvo Dž.K., kojim je upravljao vozač A.S. (1984) iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da imenovani vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilo, da je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 44.236,20 KM.

Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH“, saopćeno je iz MUP-a KS.