Manijaci uputili oštru poruku: “Borac pljačkom digao trofej prvaka, puna Grbavice kao vid bunta i inata”

Željezničar i Borac sastaju se u nedjelju na Grbavici, u okviru 33. kola šampionata BiH.

Borac je već osigurao titulu nacinalnog prvaka BiH, a pred okršaj Želje i Banjalučana, oglasili su se navijači sarajevskog kluba Manijaci oštrom porukom:

U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne možeti nazvati krađom, već pljačkom.

To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu”, naveli su najvatreniji navijači Željezničara i dodali:

Drugi povod zašto Grbavica mora biti puna jeste i taj što i ove godine imamo priliku biti najposjećeniji stadion u BiH. Ne bi bilo nikakvo čudo da Grbavica rutinski ima najveću posjetu da se na njoj gledao kvalitetan fudbal, ali ove godine to ima poseban značaj jer smo na Grbavici gledali grčevitu borbu za opstanak.

Velika je to stvar na koju svaki Željin navijač treba biti ponosan. Nismo zakazali onda kada bi mnogi posustali, pa idemo to krunisati punim stadionom protiv Borca. Idemo ponovo praviti redove za karte! Svi na Borac!”, zaključili su Manijaci.