Vozač GRAS-a podnio krivične prijave jer je David Coulthard vozio tramvaj

Nakon spektakla kojeg su priredili organizatori RedBulla u Sarajevu, vozači GRAS-a izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da su nadležne osobe dozvolile vozaču formule da upravlja novim sarajevskim tramvajem.

Dugogodišnji vozač tramvaja Fahrudin Džabija cijeli je slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo jer je, kako tvrdi, prekršen zakon Bosne i Hercegovine.

Postoje dokazi tj. slike da lice David Coulthard vozi tramvaj, a nije uposlenik GRAS-a. Gospodin možda posjeduje neku vozačku, ali ne posjeduje vozačku za tramvaj. Vozilo je bilo u saobraćaju, a samim time je ugrozilo sve učesnike u saobraćaju. Gospodin koji je pored Davida je vozač, ali nema certifikat za obučavanje osoba koje ne posjeduju vozačku za tramvaj”, izjavio je Fahrudin Džabija za portal Crna-Hronika.

Danas sam u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo PS Centar podnio prijavu protiv navedenog događaja. Malo su probali na šalu da sve okrenu, pa su mi postavljali čudna pitanja i davali komentare. Pitali su me, odkud ja to znam da treba vozačka za tramvaj.

Odkud ja znam da on nema vozačku za tramvaju. Pitali su me da li sam ja to vidio svojim očima. Nakon što sam ih upoznao da sam dugogodišnji vozač tramvaja i da poznajem Zakon, uozbiljili su se.

Ali ja sam prijavio i tražio da se provjeri šta se dogodilo i ko je odgovoran. Sutra idem u GRAS da podnesem prijave za disciplinski prekršaj za sve one koji su dozvolili da treće lice upravlja tramvajem“, dodaje Džabija.

Vidite nije ovdje problem poznati David Coulthard”, nastavlja GRAS-ov uposlenik, “nego odakle nekome pravo da ne poštuje Zakon i Pravilnik o posadi?”

Pa nije njihov tramvaj… Također osoba koja sjedi pored Davida Coultharda uopšte nije instruktor za one koji nemaju vozačku. Vozač nema ni nalog upravljanja, ništa. Sve mimo zakona. Jedino ako su svi portali slagali i napravili photoshop, odnosno lažne slike, da to nije on vozio, onda je ok.

Na kraju postavlja se pitanje, zašto mi, naši vozači tramvaja moraju ići u Poljsku i polagat certifikate za upravljanje navedenim vozilom, kad evo vidimo da se može voziti i bez ikakve dozvole”, pita se Fahrudin Džabija.