Za subotu najavljena privremena promjena u javnom prijevozu zbog Austrijskog bala

Iz Javnog preduzeća GRAS su najavili da će u subotu 8. juna doći do izmjena u odvijanju javnog prijevoza u Sarajevu zbog održavanja Austrijskog bala.

Odluka je donesena u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo pa je pojašnjeno da će u subotu od 19:45 do 21:00 sat doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Obala Kulina Bana, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Brodac do spoja sa ulicom Telali.

To će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

– Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža – Skenderija.

– Linija 31e Vijećnica – Dobrinja će mijenjati trasu tako što će od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije i nazad, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP GRAS.

Više od dva mjeseca u ovom terminu neće saobraćati trolejbusi do Dobrinje

Podsjetimo, ranije su iz GRAS-a objavili važno saopštenje vezano za izmijenjeni režim trolejbuskog saobraćaja u Sarajevu koji će na snazi biti od 6. juna pa sve do 16. augusta.

Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice Safeta Hadžića (od raskrsnice Ulice Kraljice Jelene Švrakino I do HIFA pumpe na Mojmilu), od 6. juna do 16. augusta od 23:00 do 06:00 sati trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji.

U navedenom periodu noćni prevoz na liniji 107 Dobrinja – Jezero saobraćati će do okretnice Otoka, saopćeno je iz GRAS-a.