Policija objavila detalje nesreće u kojoj je pijani taksista udario vozača romobila

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje teške saobraćajne nesreće u kojoj je pijani taksista jučer udario vozača romobila.

Nesreća se jučer 13:15 sati dogodila na pješačkom prijelazu preko ulice Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo.

Tom prilikom od strane putničkog motornog vozila VW Golf 6, kojim je upravljao B.D. (45), nastanjen u Sarajevu došlo je do udara u električni romobil „Segway“, kojim je upravljao E.Dž. (58), nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi tešku tjelesnu povredu zadobio je 58-godišnji E.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju“, nacvedeno je u saopćenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača B.D. utvrđeno je prisustvo 1,47 promila alkohola u organizmu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, Ugrožavanje javnog saobraćaja i Ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti (član 336. stav 1. u vezi člana 332. stav 1. i člana 333. stav 1. KZ FBiH), 45-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, osumnjičeni je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem, odnosnom glasnom vikom i galamom, čime je počinio prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.