Sutra u Sokolović Koloniji dženaza brutalno ubijenoj Nermini Krajini

Dženaza ubijenoj Nermini Krajini biće obavljena u sutra poslije ikindije namaza u 17:15 sati ispred Centralne džamije Sokolović Kolonija, a ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

Nermina je ubijena na okrutan način 26. juna u 38. godini života. Prethodno je bila zarobljena i mučena danima.

Njen suprug Goran Ravlić i svekrva Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično djelo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.

Goran Ravlić i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska.

Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt. Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio.

Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju. Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela”, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Nermina nije imala roditelje, a prema smrtovnici, iza nje je ostao brat, amidže, dajdže, tetka, strine… Ovo svirepo ubistvo uznemirilo je građane Sarajeva, ali i čitavog regiona.

Goran Ravlić, ubica Nermine, plakao u Tužilaštvu: Poznato šta je rekao tužiocu, otkriveno i šta je radio u Zagrebu

Poznati su i novi detalji ovog stravičnog zločina koji je potresao BiH, ali i region.

Prema saznanjima Dnevnog avaza žena je ubijena s više udaraca različitim predmetima, jedan od njih je drvena motka, a u samom činu ovog stravičnog zločina učestvovala je i njena svekrva, koja je podjednako kao i njen sin udarala žrtvu, sve dok je nisu usmrtili.

Navodno je tijelo bilo neprepoznatljivo, a glava doslovno smrskana.

Goran i njegova majka su nesretnu Nerminu izmasakrirali do neprepoznatljivosti. No, da bi sakrili tragove ubistva, Ledžiba je davala manipulirajuće izjave istražiteljima.

Ona je kazala da se njen sin želi ubiti te da ne zna gdje se nalazi, iako se on krio u drugom stanu u Sarajevu i za to vrijeme na društvenim mrežama objavljivao statuse i fotografije s Nerminom.

Uz pomoć OSA-e, otkriven u stanu na Stupu u ulici Kurta Šorka.

Pritvor je zatražen i zbog straha od bjekstva jer ima dokumente Republike Hrvatske.

I dok se utvrđuje tačan motiv ubistva nesretne žene, čije je tijelo danima bilo u stanu, policijski službenici, ali tužioci kažu da ovakav zločin ne pamte. Policajci koji su došli na lice mjesta ostali su šokirani prizorom koji su zatekli.

Kako dalje navodi Avaz osumnjičeni Goran Ravlić tokom ispitavanja u Tužilaštvu se nije branio šutnjom, već je sve vrijeme plakao. On je u iskazu tvrdio da nije ubio suprugu i da ju je volio.

No, materijalni dokazi tvrde drugačije. Međutim, pošto je Ravlić težak duševni bolesnik, a što je jučer tvrdio i njegov advokat, naravno da tužioci nisu uzeli njegov iskaz “zdravo za gotovo”.

Zanimljivo je to što Tužilaštvo ima dokaze da je ubica supruge prije nekoliko godina bio suđen u Hrvatskoj, zbog čega je ležao na psihijatrijskoj ustanovi u Zagrebu.