Željezničar dogovorio saradnju sa aktuelnim prvakom Gane

Željezničar je potpisao ugovor o saradnji sa klubom iz Gane, koji je akuteni prvak ove zemlje, Medeama SC.

Nakon višemjesečnih bliskih razgovora između predsjednika klubova, Samira Cerića iz FK Željezničar i Mosesa Armaha iz SC Medeama, FK Željezničar i SC Medeama kreću zajedno u budućnost.

Plavi su udružili snage sa SC Medeama kako bi uspostavili saradnju između Gane i BiH, te Afrike i Balkana. SC Medeama je glavni ovogodišnji kandidat za osvajanje titule šampiona Gane i iskazuje velike težnje za podizanjem profila kluba te za plasiranje nekih od svojih najboljih igrača prve ekipe i akademije na međunarodnu scenu kroz ovo klupsko partnerstvo sa FK Željezničar.,

Bit će moguća razmjena igrača i stručnog osoblja, pa nije nemoguće da uskoro na Grbavici gledamo nekog od aktuelnih igrača ovog kluba iz Gane. Kao dio dogovora, Akademija SC Medeama će doputovati u BiH i trenirati na posjedu FK Željezničar.

“Sretni smo što smo ozvaničili našu saradnju sa FK Željezničar u godini kada njihov klub obilježava jubilarnu stotu godišnjicu postojanja. Ovo je bitan period za SC Medeama jer želimo proširiti svoj međunarodni uticaj i otvoriti klub za globalne mogućnosti koje nudi ovaj gigant iz BiH i sa Balkanu”, rekao je Armah.

Medeama SC je aktuelni prvak Gane pošto je slavio u posljednjem završenom šampionatu ove zemlje 2018. godine. Prošla sezona je prekinuta i prvak nije proglašen, a trenutno je Medeama na drugom mjestu, sa bodom zaostatka za liderom.

Fudbalski klub Željezničar i fudbalski klub Medeama SC iz Gane postali su zvanični klupski partneri, gradeći saradnju između Gane i Bosne i Hercegovine, dvije jake baze talentovanih igrača.

Posted by FK Željezničar on Saturday, 8 May 2021