Dobrinjci pobijedili urbicid: Na Dobrinji sačuvana zelena površina, Efendić traži da garažama upravlja općina

Građani naselja Dobrinja večeras su se okupili na zelenoj površini na kojoj je Općina Novi Grad već započela radove pretvaranja u parking, ali je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić umirio građane i kazao da će sve vratiti u prvobitno stanje.

On je kazao da je dobio informaciju od službi da postoji saglasnost građana.

Sutra će bager ovo vratiti kako je i bilo i nema problema što se toga tiče. Što se tiče nas ili mene, nama ne trebaju parking mjesta. To može trebati vama koji ovdje živite. Radi se o tome da će Bulevar u toku ljeta biti zatvoren za saobraćaj i bit će samo za pješake. Do ujutro do 9 sati je dostava, on je svakako po planu pješačka zona”, kazao je Efendić.

Dodaje da je dugoročno samo rješenje da se na postojećim parkinzima pravi još jedna etaža.

To je vlasništvo KS sve je na Zavodu za izgradnju, Ministarstvo saobraćaja upravlja time i mi moramo dobiti dozvolu. Ono što općina može uraditi je negdje proširiti parking”, kazao je načelnik.

On je dodao da u Novom Gradu postoji 11 garaža kojim upravlja KJKP Rad, te je i večeras kazao da oni dobro ne upravljaju te traže da se daju općini na upravljanje.

Mi bismo njih puno bolje održavali i gornje etaže bi bile besplatne ili puno jeftinije. Mi ćemo sa OV tražiti garaže tamo gdje nam pripadaju, nema Rad ništa s tim. Oni trebaju da uklanjaju smeće, a ne da upravljaju parkinzima”, kazao je Efendić.