Samsung Galaxy S21 Ultra 5G osvojio je nagradu GLOMO Awards za najbolji pametni telefon tokom MWC-a 2021. godine

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G pametni telefon pobijedio u kategoriji najboljih pametnih telefona na Global Mobile Awards (GLOMO Awards) tokom Mobile World Congressa (MWC).

Godišnje GLOMO nagrade priznaju hardware, software i usluge koje širom svijeta potiču na inovativnost u industriji mobilnih uređaja.

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana 30. juna, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G proglašen je “Najboljim pametnim telefonom” 2020. godine. Pametni telefon koji uz profesionalnu kameru i karakterstike, ima i inteligentan zaslon, pravi je izbor za korisnike koji žele snimiti prekrasne i detaljne fotografije. To je ujedno i prvi uređaj S serije koji podržava S Pen, pametnu olovku koja je namijenjena produktivnosti korisnika. Uz elegantan dizajn i mnoge karakteristike, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G predstavlja najbolje od Samsung inženjerstva.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Android pametni telefon sa širokim rasponom karakteristika, zapanjujućim AMOLED zaslonom, najboljim kamerama u svojoj klasi te još mnogo toga, dostojan je pobjednik kategorije najboljih pametnih telefona 2021. godine“, izjavio je stručni žiri.

U uži izbor ove kategorije ušao je i Samsung Galaxy S20 FE, koji je omiljene karakteristike vodećeg Galaxy S20 pametnog telefona približio još većem broju korisnika, uključujući nevjerojatnu AI kameru i prekrasan Infinity-O 120Hz zaslon.

Čast nam je što smo u takvoj takmičarskoj kategoriji prepoznati tokom ovogodišnje dodjele GLOMO. Potrebe korisnika koje su raznolike i dinamične mijenjaju se i nastavljaju rasti, stoga smo posvećeni razvoju uređaja koje korisnici širom svijeta vole. Samsung ima dugu i ponosnu historiju inovativnosti te smo ustrajni u isporučivanju uređaja koji udovoljavaju potrebama naših korisnika, sada i u budućnosti“, rekla je Stephanie Choi, viša potpredsjednica i voditeljica marketinga, poslovanje s mobilnim komunikacijama u Samsung Electronics.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Čestitamo svim pobjednicima i nominiranima za GSMA-ove GLOMO nagrade 2021. godine. S obzirom na izazovne okolnosti s kojima se suočavamo posljednjih 15 mjeseci, od velike je
važnosti da se okupimo kako bismo prepoznali nevjerovatne inovacije i domišljatost koja oblikuje našu industriju, ali i pozitivno utječe na svijet oko nas“, zaključio je John Hoffman, izvršni direktor, GSMA Ltd.