Niste ljubitelj kafe? Razbudite se uz ove napitke

Nakon vode, kafa je piće koje se najviše konzumira u svijetu, gdje se dnevno ispije 1,6 milijardi šoljica kafe. Koliko god je kafa popularna, postoje oni koji jednostavno ne vole njen okus.

Činjenica da ne volite određeni okus ne znači da morate biti pospani i umorni tokom cijelog dana. Savjet je da jednostavno svoju dozu kofeina “nabavite” iz drugih napitaka, poput čaja i smoothieja.

Nutricionisti predlažu da probate sljedeće napitke:

Kombucha je jedan od sve popularnijih napitaka, što nije ni čudno budući da je poznat po brojnim zdravstvenim prednostima. Ovaj fermentirani napitak, koji se dobija od gljive kombucha, dat će vam dovoljno energije da započnete dan.

Još jedan napitak koji će vas bez problema razbuditi je chai, vrsta indijskog čaja koji je odličan spoj crnog čaja (koji će vam dati potreban kofein) i pažljivo pomiješanih začina koji će vas ugrijati i razbuditi.

Također i zeleni smoothie koji je pun zdravih sastojaka, a pomoći će vam da se pripremite za sve izazove koji vas čekaju tokom radnog dana. Ako niste veliki ljubitelj lisnatog povrća budite bez brige, jer zeleni smoothie istovremeno može biti zdrav i ukusan.

Ako ste se zasitili čajeva probajte još jedan odličan napitak za razbuđivanje – vodu s limunom. Ovaj jednostavan napitak, osim što pruža puno zdravstvenih koristi, brzo će hidratizirati tijelo nakon duge noći.

Zeleni čaj zasigurno je jedan od najpopularnijih čajeva i savršen napitak za razbuđivanje. Osim što sadrži kofein, pun je nutrijenata i vrlo ukusan.