Advent u Zagrebu obara rekorde: Brojni turisti iz BiH

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu i novogodišnjih događaja, zabilježeno je čak 12 posto više dolazaka i 11 posto više noćenja, za razliku od prošle godine.

U TZGZ-u navode da su najbrojniji gosti bili iz Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke.

Martina Binenfeld, direktorica TZGZ-a je istakla da su provodili ciljane online i offline marketinške kampanje na pojedinim tržištima i da je zbog toga zabilježen porast za više od 15 posto.

“Advent u Zagrebu je najuspješnija zagrebačka turistička manifestacija te sam izuzetno zadovoljna s ovim odličnim rezultatima. Posebno nas raduje činjenica da su pojedina emitivna tržišta (Njemačka, Austrija, Slovenija i Srbija), na kojima je TZGZ provodila ciljane online i offline marketinške kampanje, ostvarila porast od više od 15%. Tako je, registrovano 27% više noćenja gostiju iz Njemačke i 24% više noćenja gostiju iz Austrije, što ukazuje na uspješnost kampanje, ali i na popularnost samog Adventa u Zagrebu. Uz spomenuta tržišta online kampanja se provodila i u Španiji, SAD-u, Italiji, BiH i Mađarskoj putem advertorijala, displej i video oglasa te je i s tih tržišta zabilježen porast. Oglasi su prikazivani na YouTubeu, Googleu, društvenim mrežama (Facebook, Instagram) i na mrežama portala navedenih tržišta”, pojasnila je Martina Binenfeld.

U Zagrebačkoj turističkoj zajednici su također kazali da ovi podaci iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište i da se očekuje da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima.