Nova ambasadorica BiH u Španiji kralju Felipeu prenijela pozdrave Predsjedništva BiH

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj Danka Savić predala je 16. januara 2020. godine, u Kraljevskoj palači u Madridu, vjerodajnice Njegovom Veličanstvu kralju Felipeu VI.

U razgovoru koji je vođen nakon svečane ceremonije, veleposlanica Savić je španjolskom kralju Felipeu prenijela pozdrave Predsjedništva BiH, te izrazila zahvalnost za dugogodišnju kontinuiranu potporu Španjolske Bosni i Hercegovini ne samo na humanitarnom, vojnom, ekonomskom planu, nego i u procesu europskih i euroatlantskih integracija.

Kralj Felipe posebno je spomenuo Mostar u kojem je njegov otac Juan Carlos 2012. godine otvorio Španjolski trg.

Kralj Felipe je posebnu pažnju posvetio europskim i euroatlantskim integracijama, pokazujući da dobro poznaje prilike i izazove sa kojim se suočava BiH.

Istaknuo je da je na bh vlastima da ispune tražene uvjete, i da će od Španjolske uvijek u tom procesu imati potporu. Izrazio je nadu da će novi sastav Europske komisije doprinijeti da se i pored postojećih izazova, na najbolji mogući način, afirmira dalji proces proširenja. Kralj je također veleposlanici BiH poželio uspješan mandat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)