Novak Đoković se plasirao u finale Australian Opena

U velikom derbiju, finalu prije finala, Novak Đoković je slavio protiv Rogera Federera rezultatom 3:0 (7:6, 6:4 i 6:3) i tako se plasirao u finale Australian Opena.

Nova stranica knjige o velikom rivalstvu Đokovića i Federera nije ispisala klasik kakvih je bilo u prošlosti. Ovaj put srbijanski teniser bio je mnogo bolji rival i krajnje ubjedljivo slavio protiv Švicarca, piše Sport Centar.

Federer je fantastično ušao u meč, napravio odmah brejk i imao rezultat 4:1 i 0:40 na servis Đokovića. No, brejk nije uspio napraviti i od tog trenutka kreće veliki preokret prvog seta.

Taj dio igre okončan je u taj-brejku gdje se mnogo bolje snalazi svjetski broj dva i rezultatom 7:1 dolazi do vodstva u meču.

Nastavak duela donosi mnogo manje neizvjesnosti i drame, pošto je Đoković uspio, uz pomoć po jednog brejka u oba seta, doći do velike pobjede. Drugi set okončan je rezultatom 6:4, a posljednji 6:3.

Tako je Đoković ostvario plasman u veliko finale prvog Grand Slam turnira u sezoni gdje će braniti titulu protiv boljeg iz sutrašnjeg duela Alexander Zverev – Dominic Thiem.

Srbijanski teniser se tako plasirao u osmo finale na Australian Openu.