Čast je biti njihov kolega: Otvorena humanitarna izložba sarajevskih fotoreportera

Sarajevski fotoreporteri iz nekoliko medija i agencija u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba otvorili su večeras u Sarajevu humanitarnu izložbu fotografija.

Neke od najljepših fotografija naših kolega izložene su u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općne Centar, a fotoreporteri njihovom prodajom pomažu teško oboljelim građanima Bosne i Hercegovine.

Novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja, s obzirom na to da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć oboljelima.

Fotoreporteri koji na ovaj način željeli dati svoj doprinos i pomoći djeci i odraslima koji vode bitku za život su: Dženan Kriještorac, Davorin Sekulić, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Damir Ćumurović, Berjamin Nizić, Admir Kuburović, Kemal Softić, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Samir Saletović, Tarik Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Harun Muminović, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus, Midhat Poturović.

Fotoreporter Haris Memija izrazio je nadu da će ovakva ideja da se javi i kod drugih profesija.

“Ovo je lijepa ideja gdje smo sinergijski svi, nas 21 fotoreporter, koji djeluju u Sarajevu, reagovali srčano, brzo i efektivno. Jako nam je drago da možemo da učestvujemo u jednom ovakvom projektu, da damo ono što najbolje znamo da radimo. Nadam se da će ovakva ideja i kod drugih ljudi, struktura i profesija, biti kao početak da se organizujemo i pomažemo”, poručio je Memija.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić bio je večeras među velikim brojem posjetioca, a istakao je kako je ovo prvi ovakav event, te da je vrlo poseban i značajan.

Ovo je prvi event ove vrste koji radimo. Dosad smo radili na stotine raznih humanitarnih akcija, priča ali ovo je nešto posebno i nama posebno značajno, da se grupa fotoreportera odlučila na ovakav korak i da su izabrali nas, između toliko humanitarnih organizacija da budemo partneri u ovoj lijepoj priči“, rekao je Karalić.

Podsjetio je da će prihod od fotografija, prvenstveno ići u fond za liječenje oboljelih.

“To je nenamjenski fond koji smo mi napravili kako bi pomogli velikom broju oboljelih, kojih je svakim danom sve više i više. U potrebi smo za sve većim finansijama kako bi pomogli tim ljudima. Mi svakodnevno radimo između 20 i 30 različitih akcija i projekata. Neki traju 24 sata, neki par dana”, poručio je Karalić.

Izložba će biti postavljena sedam dana, a ovim putem vas pozivamo da je posjetite i kupite neke od fotografija.