Danas i na početku sedmicu izuzetno visoke temperature, pad u toku noći sa utorka na srijedu

Prije podne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas je bilo oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno vedro, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica i Bugojno 0; Zenica 2; Ivan Sedlo, Livno 4; Sanski Most 6; Grude, Mostar, Široki Brijeg 8; Sarajevo, Tuzla 9; Neum 11; Gradačac 14; Bihać 15 stepeni Celzijusa.

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 17 stepeni.

Sutra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva ponegdje u Hercegovini, na zapadu i sjeveroistoku Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu i sjeveru zemlje od 7 do 11, a dnevna od 10 do 17 stepeni.

U ponedjeljak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i zapadu Hercegovine. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 11 do 18 stepeni.

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša u nižim područjima, a u višim susnježica i snijeg. U nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 10 do 17 stepeni. Pad temperature tokom noći.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Tokom dana snijeg postepeno može preći u susnježicu i kišu. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od -3 do 3, na jugu i sjeveru zemlje od 6 do 11 stepeni.