Izuzetno emotivna noć u Staples Centru, Lebron pokazao novu tetovažu, spiker sve igrače prozvao “Kobe Bryant”

Los Angeles Lakersi sinoć su nakon pogibije Kobe Bryanta igrali prvu utakmicu u Staples Centru, a u ovom izuzetno emotivnom meču za sve igrače, navijače i poštivaoce lika i djela “Black Mambe”, izgubili su od Portland Trail Blazersa.

Konačni rezultat bio je 119:127 u korist Portlanda.

Ranije je najavljeno da je cijeli Staples Centar uređen u ambijentu na sjećanje na Kobe Bryanta i Giannu koji su prošle sedmice tragično poginuli u padu helikoptera.

Prije samog meča, upriličen je prigodan program u njihovu čast, a navijači u prepunoj dvorani bili su u Kobejevim dresovima s brojevima 8 i 24, koje je klupsko rukovodstva na svakoj stolici postavilo.

I veliki prijatelj “Black Mambe” odžao je dirljiv govor u kojem je govorio o rivalitetu i prijateljstvu s legendom “Grada Anđela”, a govor je završio već kultnim Kobejevim riječima koje je izgovorio u posljednjoj svojoj profesionalnoj utakmici: “Mamba Out”.

Lebron je ranije pokazao i tetovažu koju je uradio u čast svoga prijatelja.

Atmosferu je začinio i zvanični spiker najavljujući igrače Lakersa, sve oslovljavajuću imenom Kobe Bryant, a ovaj potez malo koga je ostavio bez suza u publici i na terenu.

Pitanje pobjednika Trail Blazersi su riješili u posljednjim minutama susreta, a Damian Lillard je ubacio 48 poena, postigao 10 asistenica i 9 skokova, dok je u domaćem timu najbolji bio Anthony Davis sa 37 poena i 15 skokova, a pratio ga je Lebron sa 22 poena i 10 asistencija.