Kompletirano 25. kolo Premier lige: Mourinhov Tottenham slavio protiv Manchester Cityja

Tottenham je u okviru 25. kola Engleske Premier lige slavio u jednom od derbija kola protiv Manchester City-a.

Pijetlovima je ova pobjeda mnogo važna jer su njome zadržali korak za Chelseajem i prišli mu na 4 boda.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, bila je to dosta tvrda utakmica, ali u 28. minuti velika šansa za goste. U prilici se našao Sergio Aguero ali je pogodio stativu.

Ipak u 39. minuti penal za građane. Nakon gledanja VAR-a Michael Dean pokazuje na bijelu tačku, Ilkay Gundogan je šutirao, ali njegov udarac brani Hugo Lloris.

U 60. minuti gosti ostaju sa igračem manje jer je Ukrajinac Zinchenko dobio crveni karton. Samo tri minute nakon toga velika radost za domaće navijače.Tottenham je poveo a pogodio je novi igrač Spursa Steven Bergwijn. Samo osam minuta kasnije Tottenham povisuje na 2:0, strijelac je bio Koreanac Heung-Min Son i time je riješio sve dileme oko pobjednika.

Tottenham se nakon ove pobjede nalazi na 5. mjestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, dok je Manchester City ostao na drugom mjestu sa 51 osvojenim bodom.

Rezultati 25.kola Engleske Premier Lige: Tottenham-Manchaster City (2:0); Burnley-Arsenal (0:0); Manchaster United-Wolves (0:0); Watford-Everton (2:3); Bournemouth-Aston Villa(2:1); Newcastle-Norwich (0:0); Liverpool-Southampton (4:0); Crystal Palace-Sheffield United (0:1); West Ham-Brighton (3:3); Leicester-Chelsea (2:2).