Osijek: Muškarac u izolaciji, sumnja se na koronavirus

Kako saznaje Dnevnik.hr u osječkoj bolnici nalazi se muškarac kojem je prvi nalaz screeninga na koronavirus bio pozitivan.

Drugo testiranje bilo je negativno, tako da se trenutno čekaju rezultati trećeg testiranja kako bi liječnici sa sigurnošću mogli utvrditi radi li se o koronavirusu.

Osim ovog slučaja, danas je malo prije 14 sati na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman sletio je avion u kojem je bila hrvatska državljanka, inače studentica iz Vuhana, koja je još 21. januara otišla u Kambodžu.

Studentica iz Hrvatske nema simptoma, ali je ipak  upućena je na kućnu njegu uz mjere opreza dok ne prođu još dva dana, budući da je razdoblje inkubacije 14 dana.
“Apsolutno nema mjesta panici i nema mjesta ugrozi. Planirali smo imati vježbu, sad je neplanirano imamo uživo. Nisam sazvao krizni štab, nego ekspertnu grupu da prije njenog dolaska provjerimo način postupanja”, kazao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Četvoro Hrvata evakuisanih iz Vuhana trenutno su na putu prema Francuskoj, a po povratku u Hrvatsku sve ih očekuje karantin u trajanju od 14 dana.