Široki Brijeg u sudijskoj nadoknadi došao do trijumfa protiv Mladosti

Široki Brijeg je u posljednjim trenucima, u 92. minuti, došao do pobjede protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja (2:3).

Mladost je po početku susreta odmah krenula aktivno i već u prvoj minuti imala je dobru šansu, ali je Hiroš loptu napucao preko gola.

Prva ozbiljna prijetnja Širokog desila se u 16. minuti kada je šutirao Glavaš, a Bukvić je zaustavio njegov udarac. Fanimo je u 25. minuti sve dobro uradio osim završnice, tako da je njegov loš udarac odbranio Zlomislić.

Široki Brijeg je do prednosti došao u 32. minutu preko Ćorića. Pokušao je i Dujmović nedugo nakon gola, ali rezultat se nije mijenjao. Domaći su uspjeli izjednačiti u 40. minuti preko Nedima Hadžića.

Širokobriježani su u 53. minuti ponovo došli do prednosti, a Radeljić je pogodio glavom nakon ubačaja Pervana. Ipak, odmah minutu poslije Fanimo je pogodio za novo poravnanje od 2:2.

Hadžić je u 62. minuti šutirao malo pored gola gostiju. Domaći su tražili penal u 78. minuti, jer su smatrali da je Radeljić igrao rukom, ali sudija se nije oglasio. Do kraja utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja, a u 90. minuti Cipetić je ubacio i Jurilj je pogodio za 2:3.

Rezultati by SofaScore