Željezničar se lagano obračunao protiv desetkovane Zvijezde 09, bodovno se izjednačio sa Sarajevom

Nogometaši Željezničara uvjerljivo su slavili protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku u okviru 21. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:0.

Tako ostvarili prvi trijumf u zvaničnim utakmicama u 2020. godini.

Domaći tim je imao velike probleme sa virusom koji je “pokosio” brojne prvotimce, te je Adnan Zildžović primoran bio dati šansu nekim omladinicma. Zbog toga je u početnom sastavu Zvijezde čak pet igrača ispod 21 godine, a šest prvotimaca je bilo van stroja.

S druge strane, Amar Osim je imao slične poteškoće sa manjim brojem igrača, a prvi meč u plavom dresu odigrao je i debitant Frane Ikić.

Plavi su od početka krenuli ofanzivno, a prvu priliku na meču propustio je Ramović u šestoj minuti. Ipak, spasa za domaće nije bilo u 17. minuti. Lendrić je uposlio Boju na desnoj strani, a njegov centaršut je pogodio Jankovića koji nespretno postiže autogol.

Redale su se prilike pred golom oslabljenih domaćina, ali su ofanzivci Željezničara Lendrić i Ramović bili neprecizni, dok je Sadiković pogodio stativu.

Željo je do odlaska na odmor ipak uspio udvostručiti prednost, ovaj put nakon dobrog kontranapada. Štilić je dodao do Stevanovića, on asistirao Ramoviću, a krilni napadač koje je Željin trener Amar Osim otpisao na početku priprema je postigao gol za 0:2 i slavlje oko 200 najvatrenijih Željinih navijača koji su doputovali u Ugljevik.

Prvu veliku priliku u nastavku meča propustila je Zvijezda 09, a Željo je posao u današnjem susretu završio u 57. minuti kada je Sadiković šutirao, a lopta pogodila Lendrića i prevarila domaćeg golmana.

Mogla je Zvijezda 09 u 64. minuti do gola kada je Kosorić dobro reagovao na gol-liniji i izbio loptu, dok su Plavi promašili nekoliko dobrih šansi do kraja meča p aje ostalo konačnih 0:3.

Željezničar je s 11. pobjedom u sezoni izbio na prvo mjesto Premijer lige BiH s istim brojem bodova kao i drugoplasirano Sarajevo, koje danas od 16:30 sati igra svoju utakmicu 21. kola protiv Borca. Zvijezda 09 je na posljednjem mjestu s minimalnim šansama za opstanak u ligi.

Rezultati by SofaScore