Sramota svih nas: Vandali uništili drvored mladih stabala u blizini Olimpijskog bazena

Novi drvored, osam mladih stabala uz biciklističku stazu u Bulevaru Meše Selimovića u Novom Gradu sinoć je u potpunosti uništen i polomljen.

Konkretno na potezu od zgrade Nogometnog saveza BiH do Olimpijskog bazena Otoka u noći s utorka na srijedu nepoznati počinioca u potpunosti su uništili i polomili svako stablo u mladom drvoredu koje im se našlo na putu.

Jutros su ekipe Parka koje rade na održavanju zelenih površina u Novom Gradu zatekli mlade sadnice polomljene i ostavljene na tlo.

Koliko je namjera vandala bila da unište drvored i mobilijar govori i činjenica da je svaka korpa za smeće prevrnuta i da su unutrašnje posude razbacane okolo po travnjaku. Polomljeno je ukupno osam stabala i to četiri javora, po jedan likvidambar, bukva, trešnja i tisa“, kazali su iz Parka.

Na mjesto, slobodno možemo reći zločina, izašla je i ekipa komunalnih redara koja je sačinila zapisnik, fotografirala pričinjenu štetu i o svemu obavijestila Upravu za inspekcijske poslove KS.

Svako od osam polomljenih stabala u potpunosti je uništeno, tako da se mogu samo ukloniti, a naknadno će biti iz zemlje uklonjeni i korijeni svakog uništenog drveta.

Pričinjena šteta u uništenom drvoredu koji se sinoć našao na meti vandala, koji su imali isključivo cilj polomiti i uništiti sve što se nalazi na zelenoj površini je time i veća, jer je očita bila namjera počinilaca, saopćio je KJKP Park.