Šta nam poručuju naši snovi

Snovi su oduvijek bili nešto mistično i tumačili su se na razne načine. Kroz njih nam zaista govori naša podsvijest i naučimo li ih tumačiti, java nam može biti puno sretnija i jednostavnija.

Psiholog Ian Wallace u više od 30 godina svoje prakse analizirao je preko 150.000 snova i otkrio koje snove ljudi najčešće sanjaju, njihova značenja i što poduzeti kako bi ih izbacili iz svoje glave.

Sanjati da padamo

Padanje u snu znači da se u javi prečvrsto držimo za nekoga ili nešto, odnosno da smo previše vezani za neku situaciju.

Šta učiniti? Umjesto da konstantno budemo opterećeni strahom od gubitka kontrole, trebali bismo se opustiti i vjerovati sebi i drugima te prepustiti da stvari prirodno sjednu na svoje mjesto.

Sanjati da smo goli u javnosti

Odjećom koju biramo javnosti pokazujemo drugima određenu sliku sebe. San u kojem smo goli u javnosti poručuje nam da u javi postoji situacija u kojoj se osjećamo ogoljeni, izloženi i nezaštićeni.

Šta učiniti? Iako možda postoji strah da se osramotimo pred nekim, ponekad bismo se trebali otvoriti prema ljudima i pokazati im pravog/pravu sebe i svoje talente.

Bezuspješno tražiti WC u snu

WC simbolizira odgovor na naše temeljne potrebe. Sanjati ovaj san znači da u javi postoji neka prepreka koja nam ne dopušta da izrazimo svoje potrebe.

Šta učiniti? Posvetimo se malo više sebi i svojim potrebama, a manje ispunjavajmo želje osoba iz vaše okoline.

Sanjati da nam ispadaju zubi

Zubi simboliziraju koliko smo samopouzdani i jaki, stoga ova situacija u snu znači da nam u javi vam nešto narušava samopouzdanje.

Šta učiniti? Na situaciju koja nas obeshrabruje nemojmo gledati kao na nešto negativno, nego smireno sagledajmo činjenice i doživimo je kao izazov.

Sanjati da nas neko lovi

Sanjati ovaj san znači da u javi postoji nešto s čime se želimo suočiti, ali ne znamo kako.

Šta učiniti? Iako zvuči zastrašujuće, ovo je prilika da stanemo, suočimo se sa svojim strahovima i ostvarimo ambicije. Prenosi aura.ba.