Udruženje fudbalskih sudija KS: Ostvaren revolucionaran uspon, Hasanbegović ostaje predsjednik

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je 16. izbornu Skupstinu u edukacijskoj sali Nogometnog saveza BiH.

U prvom dijelu zasjedanja UO je podnio iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini kao i za rad u svom osmogodišnjem mandatnom periodu.

Nakon prezentovanja ostvarenih rezultata i nepobitnih činjenica da je Udruženje ostvarilo revolucionaran uspon kako u edukativnom tako i u finansijskim segmentu delegati Skupštine i predsjednik Nadzornog odbora Fahrudin Fazlagić zdušno su podržali izvještaj i pohvalili rad koji je bio baziran na omasovljenju i edukaciji sudijskog kadra, osiguranju finansijskih uslova za nesmetan rad kao i na rješavanju egzistencijalnih uslova pa tako kao svoj najveći uspjeh istićemo kupovinu vlastitih prostorija kao i druga materijalna dobra za što uspješnije školovanje mladih i već aktivnih sudija“, kazali su.

U drugom dijelu Skupštine, koji je bio izbornog karaktera, birani su rukovodeći kadrovi za naredni mandat u trajanju od četiri godine.

Novi/ stari predsjednik Upravnog odbora je Ibrahim Hasanbegović, novi potpredsjednik je Pilav Elmir, dok su članovi Rusmir Mrković, Sead Hasanović, Ermin Halilagić, Tarik Kečo i Ivana Vlaić. Sekretar Udruženja ostaje Admir Šehović dok ce Skupštinom predsjedavati Kulović Sead i Imamović Edin.

Kao osnovni zadatak novog Upravnog odbora navedeno je omasovljenje, zadržavanje i edukacija sudijskog kadra.

Reizabrani predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju se zahvalio skupštinskim delegatima na ponovo ukaznom povjerenju te obećao nastavak progresivnog vođenja Udruženja.

Također zahvalio se i uglednim gostima sto su svojim prisustvom uveličali skup, među njima izdvajamo: Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, generalnog sekretara NS/FS BiH Adnana Džemidžića, predsjednika FSKS Galiba Kulovaca, predsjednika i potpredsjednika komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Zorana Rebaca i Dragana Banjaca, član komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i predsjednik UNSIZDK Muamer Bureković, predsjednik sudaca i instruktora HNK/Ž Semir Kaplan, predsjednik UNSiIZHK/Ž Goran Paradžik i predsjedniku UFSIPSR Dragan Ptvar”, navedeno je u saopćenju Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.