Uoči velikog derbija Borac – Sarajevo: Prvak BiH uspješniji u međusobnim duelima

U utakmici 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH, FK Sarajevo će danas gostovati FK Borac u Banjoj Luci.

Bit će to 69. međusobni duel starih rivala koji su posljednji put igrali na Gradskom stadionu Banja Luka prije više od dvije godine.

Pred ovu utakmicu obje ekipe se nalaze na vrhu tabele, FK Sarajevo je trenutno prvoplasirano sa tri boda više od ekipe Borca koja se nalazi na trećem mjestu.

Ovo će biti drugi dvoboj ove dvije ekipe u ovoj sezoni, a u prvom meču FK Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović – Hase upisao pobjedu rezultatom 1:0. Strijelac za Bordo ekipu u tom susretu je bio Mersudin Ahmetović, igrač koji je hat-trickom u utakmici 20. kola došao do brojke od 12 golova u ovoj sezoni.

Isto toliko pogodaka postigao je i Stojan Vranješ, prvotimac FK Borac i sigurno najopasniji igrač banjalučke ekipe.

Do sada ove ekipe su odigrale 68 međusobnih susreta, u kojima je FK Sarajevo ostvario 32 pobjede, FK Borac je slavio u 17 susreta, dok je 19 utakmica završeno neriješenim rezultatom.

FK Sarajevo je trenutno neporažen u posljednih 6 utakmica odigranih u Banjaluci, dok je FK Borac za sada jedina ekipa Premijer lige koja je neporažena na svom stadionu, u deset odigranih utakmica imaju sedam pobjeda i tri remija.

Sarajevo danas traži svoju treću pobjedu u gostima ove sezone, dok Borac želi nastaviti niz bez poraza na domaćem terenu.

Susret na Gradskom stadionu Banja Luka igra se od 16:30 sati, a sudit će ga Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, prenosi Radio Sarajevo.