Zrinjskom tri boda protiv Čelika, Sloboda i Mladost remizirali na Tušnju

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su veliku pobjedu na teškom gostovanju u Zenici kod Čelika.

Bilo je 1:0 za plemiće, a jedini pogodak je postigao povratnik u redove Zrinjskog sjajni Nemanja Bilbija i to na asistenciju još jednog povratnika Miloša Filipovića, koji mu je sjajno ubacio loptu sa desne strane, a Bilbija lijepo glavom loptu poslao u mrežu Zeničana.

Prva kakva takva prilika viđena je u 22. minuti kada Grahovac pronalazi Bajraktarevića, ali njegov šut brani Horkaš. Prvo poluvrijeme proteklo je bez nekih većih uzbuđenja. Viđena je velika borba ali bez pravih prilika. Ipak u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Zrinjski je poveo preko Bilbije.

I u drugom poluvremenu ista slika, dosta tvrd meč na Bilinom polju bez velikih uzbuđenja. U 80. minuti Čelik dolazi do poravnanja, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda. Ipak Zrinjski dolazi do drugog pogotka u 82. minuti preko Asima Zeca koji je pojačao ekipu iz Mostara ove zime. Asistenciju je zabilježio još jedan novi igrač plemića Miljan Škrbić. Zrinjski je mirno priveo utakmicu kraju i nosi velika tri boda u Mostar.

Zrinjski je ovom pobjedom zadržao priključak za vodećim timovima, i nastavio utrku za titulu prvaka. Sa druge strane produžena je agonija Čelika koji se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

U drugom današnjem meču Sloboda i Mladost su podijelili bodove na Tušnju, bilo je 0:0. Dosta dosadan meč viđen je u Tuzli bez pravih šansi i na kraju je realan rezultat 0:0.

Kolo zatvaraju Široki i Borac koji igraju večeras od 17:30h.