Mladost bila nadomak iznenađenja, Tatar u zadnjim minutama donio radost na Koševu

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja su večeras u 22. kolu Premijer lige BiH na Koševu odigrali izuzetno hrabru partiju protiv Sarajeva, ali je aktuelni prvak BiH na kraju ipak uspio stići do pobjede od 2:1.

Bila je Mladost nadomak velikog iznenađenja, ali je na kraju heroj bordo tima postao Benjamin Tatar, koji je domaćim donio pobjedu pogotkom u 86. minuti.

Dosta dobru utakmicu od samog početka smo gledali, ali nešto duže smo čekali na one prave prilike, piše Sport Centar.

Igralo se u jako visokom ritmu, a tome je svakako doprinos dala otvorena igra Mladosti, koja se na Koševo nije došla braniti, te je u nekoliko navrata prijetila Vladanu Kovačeviću preko Matthiasa Fanima.

Sarajevo je prijetilo preko dobro raspoloženog Amara Rahmanovića, koji je imao nekoliko dobrih prodora. U 4. minuti je izblokiran, a u 18. minuti ga je zaustavio Emil Velić, golman gostiju.

Dušan Hodžić je u 23. minuti sjajno uputio centaršut prema Rahmanoviću, ali je veznjak Sarajeva zakasnio na tu loptu.

Prva stopostotna prilika viđena je u 28. minuti, kada je opet centrirao Hodžić, a Mersudin Ahmetović je glavom šutirao pored gola sa svega nekoliko metara… Odmah nakon toga je na drugoj strani prijetio Fanimo, ali je njegovu povratnu loptu spremno dočekao Amer Dupovac.

Nakon toga je veliku priliku imao Rijad Sadiku, koji je nakon vrhunskog centaršuta Fanima iz kornera šutirao glavom pravo u Kovačevića…

Golove smo dočekali u samom finišu poluvremena, a vidjeli smo dva u roku od jedne minute. Prvo je nakon ubačaja iz kornera i gužve u petercu Hrvoje Miličević doveo Sarajevo u vodstvo, ali čim se krenulo s centra, sjajan je prodor napravio Anes Vazda i fantastičnim udarcem sa 25 metara matirao Kovačevića za 1:1.

S rezultatom 1:1 se otišlo i na odmor.

Ekipa Vinka Marinovića agresivno ulazi u nastavak, te ofanzivom u početnim minutama pokušava doći do brzog pogotka, ali je udarce Benjamina Tatara i Ivana Jukića zaustavio Velić.

Prijetilo je Sarajevo i preko Mirka Oremuša, ali onda Fanimo na drugoj strani na muke stavlja Kovačevića. Šutirao je iskosa iz slobodnjaka i pomalo iznenadio golmana bordo tima, koji je nekako uspio odbiti loptu i sačuvati svoj gol.

Stopostotnu priliku je u 75. minuti imao iskusni Ahmetović, izašao je pred Velića, ali je promašio. Očigledno danas nije bio njegov dan…

Novu šansu je bordo tim imao u 82. minuti kada je nakon prekida glavom šutirao Miličević, ali je sjajno to odbranio Velić.

Kada se činilo da će Mladost odnijeti veliki bod s Koševa, ukazao se Tatar, koji nakon centaršuta Rahmanovića s lijeve strane pogađa za 2:1 i veliku radost navijača na Koševu.

Do kraja je ostalo 2:1, a Sarajevo je s nova tri boda osiguralo prvo mjesto pred treći krug takmičenja, a Mladost je na 10. mjestu, van opasne zone.

Sarajevo – Mladost DK 2:1 (Miličević 41’, Tatar 86’ / Vazda 42’)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 4.000. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: Mustedanagić, Rahmanović, Tatar (Sarajevo) Sadiku, Mirkov, Velić, Hiroš (Mladost).

Sarajevo: Kovačević, Hodžić (od 82. Šabanović), Dupovac, Miličević, Salčin, Gavrić (od 61. Mustedanagić), Oremuš, Jukić (od 69. Velkoski), Rahmanović, Tatar, Ahmetović.

Mladost DK: Velić, Nikolić N., Sadiku, Duraković (od 71. Dujmović), Mirkov, Nikolić M., Hiroš, Vazda, Fanimo, Atajić i Hadžić.