U Italiji se danas igra bez publike, večeras derbi Juventusa i Intera

Ovo kolo Talijanske Serie A se igra bez publike. Tako je odlučila Talijanska vlada, a razlog je od ranije poznat.

Koronavirus hara ovom zemljom u posljednje vrijeme, te je logičan sljed događaja bio ovaj.

Danas se razmatralo o prekidu ovog natjecanja do daljnjeg, ali ta odluka još uvijek nije donesena.

Mnogi apeluju da se prvenstva u Italiji prekinu dok vlada vanredno stanje, ali predjednik tamošnjeg Nogometnog saveza smatra da će se igrati sve dok neko od igrača iz Serie A ne bude zaražen koronavirusom.

Ako igrač iz Serije A bude zaražen koronavirusom, onda ne isključujemo mogućnost obustave prvenstva. Moramo biti realni i poduzeti sve potrebne mjere da zaštitimo naše sportiste“, poručio je Garvina.

Danas su odigrana četiri meča Serie A. SPAL je na gostovanju kod Parme odnio sva tri boda, stijelac je bio Petagna iz penala.

Genoa je šokirala Milan na San Siru, pobjedivši ga sa 2:1. Milan je bio bolja ekipa, ali nisu uspjeli iskoristiti sve svoje šasne.

Gosti su poveli u sedmoj minuti preko Pandeva, da bi u 41. minuti Cassata povisio na 2:0. Konačan rezultat je postavio Zlatan Ibrahimović u 77. minuti susreta.

Sampdoria je savladala Veronu na svom stadionu sa 2:1. Verona je povela autogolom Audera u 32. minuti, ali je u drugom poluvremenu na scenu stupio iskusni Fabio Quagliarella, koji je pogodio dva puta za preokret Sampdorie na stadionu Luigi Ferraris.

Udinese i Fiorentina su odigrali meč bez golova, a posljedni susret odigrat će Juventus i Inter u Torinu većeras u derbiju kola.

Rezultati by SofaScore