Upriličena manifestacija za najmlađe Sarajlije povodom Dana nezavisnosti BiH

U okviru svečanog obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je u Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija upriličen zabavni program za najmlađe Sarajlije, saopćila je Vlada KS.

Djeca različitih uzrasta, u pratnji svojih roditelja, su u periodu od 12 do 14:00 sati uživala u Mjuziklu „Ježeva kućica“, ali i u mini disku, koji je nakon predstave organizovan samo za njih. Sve su to pratile animacije, mnoštvo zastavica i balona u bojama naše jedine domovine.

U razgovoru s njima, gotovo svi na prvu odgovaraju da im Bosna i Hercegovina predstavlja ljubav.
Neki od njih, oni malo hrabriji poput Edija Čengića, u jednom dahu izrecitovali su joj prigodne recitacije, naučene u vrtićima i školama.

I šestogodišnji Husein voli Bosnu i Hercegovinu, pa je zbog toga došao da sa svojom sestrom i drugarima obilježi ovaj njen veliki praznik. I mala djevojčica Gala ponosno je mahala zastavicama Bosne i Hercegovine u isčekivanju najavljene predstave.

Kako je planirano, u večernjim satima održat će se i Rock koncerta za sve zainteresirane starije građane Sarajevo.Ovom prilikom, nastupit će grupe: Poruka u boci, Čizma i Proleteri (Bolero). Koncert će početi u 21:00 sat i trajat će do 23:00 sata također u Domu mladih. Organizatori ovih događaja za malu i veliku raju su Vlada Kantona Sarajevo, JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ i Centar Skenderija.