Eminem već 12 godina “čist”: Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav

Poznati reper Eminem je pokrenuo lavinu komentara, ali i poruke podrške kada je na Instagramu u svojoj objavi otkrio da ne konzumira drogu već dvanaest godina.

“Čistih 12, u knjigama. Ne plašim se”, poručio je on u opisu fotografije, 12 godina otkako je umalo preminuo nakon što se slučajno predozirao.

 

View this post on Instagram

 

Clean dozen, in the books! I’m not afraid.

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on


Podsjetimo, kako je jednom prilikom ispričao tamošnjim medijima, reper je svojevremeno konzumirao alkohol i do 30 tableta protiv bolova, kao i 40 do 60 pilula za smirenje.

“Ne znam u kom je to tačno trenutku postao problem. Sjećam se samo da mi se sve više i više sviđalo”, otkrio je on u jednom dokumentarcu, prenosi Oslobođenje.

Inače, dok je radio na “8 Mile”, shvatio je da ga muči nesanica, a radio je po 16 sati dnevno. Tada mu je jedan prijatelj otkrio jedan lijek za spavanje, na koji se on brzo “navukao”. Pošto se predozirao, rečeno mu je da je u sebe unio “ekvivalent 4 kesice heroina”.

“Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi, jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću da preživim. Smrt je trebalo da bude moje dno, moj kraj”, ispričao je pjevač, a ovaj događaj on vidi kao uništenje iz kojeg se ponovo rodio.

Nije mu bilo lako, ali je znao da je tako najbolje, najviše zbog djece. Stalno je ponavljao kako želi da bude tu tokom njihovog odrastanja.

Elton John ga je provjeravao jednom nedjeljno da li je istrajan u ovoj želji i tako mu je mnogo pomogao. Pričali bi dugo i o svemu, a muzičar nije krio svoju sreću pošto bi shvatio da Eminem nije skrenuo sa puta.