Ministrica Glamoč: U Kantonu Sarajevo bez posla ostale 3.022 osobe

Komandantica Štaba Civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS) Nihada Glamoč je na današnjoj konferenciji za medije posebno naglasila kako je zabilježen negativan trend kada se radi o zapošljavanju osoba u KS.

Istakla je da su 3.022 osobe ostale bez posla.

Od 18. marta do 17. aprila na biro su se prijavile 3.022 osobe, što znači da su 3.022 osobe ostale bez posla“, kazala je.

Kada je riječ o kršenju samoizolacije, to je skoro stavljeno pod kontrolu, kazala je ministrica.

U toku jučerašnjeg dana samo imali samo dvije osobe koje su prekršile samoizolaciju i smještene su i prisilnu izolaciju u Studentski dom na Bjelavama”, rekla je Glamoč.

Dalje navodi da je tokom jučerašnjeg dana u Studentski dom Bjelave smješteno 11 osoba.

Kada smo kod podataka o osobama koje ulaze u zemlju, u toku jučerašnjeg dana smo imali 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama. Trenutno u karantinu u Studentskom domu na Bjelavama imamo 131 osobu, a Federalno mnistarstvo zdravstva je za dvije osobe izdalo rješenja za prestanak karantine. One su iz Brčko Distrikta i jučer su napustile Studentski dom“, kazala je.

Na kraju je još rekla da će sljedeće sedmice početi s planiranim radovima i aktivnostima proljetnog čišćenja grada.

U toku naredne sedmice ćemo početi s aktivnostima proljetnog čišćenja našeg grada, poštujući naredbe koje su izdate i pridržavati se svih naredbi“, kazala je Glamoč.