Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, uz čestitku, ima ideju za Bajram: Umjesto novca, darujte knjige

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputilo je večeras čestitku, povodom Ramazanskog bajrama, u okviru koje je pozvalo sve odrasle građane koji obilježavaju ovaj islamski blagdan da ovaj put mladima umjesto novca daruju nešto drugačije poklone.

“Napravimo malo drugačiji Bajram, pa umjesto novca za bajramluk, darujmo knjige, darujmo znanje. Neka to bude poziv za sve vas. Podijelite i s nama koje ste knjige dobili ili podijelili u komentarima ispod”, kaže se u čestitki objavljenoj na službenoj facebook stranici Ministarstva.

Dodaju kako smatraju da smo svi u proteklom periodu imali dosta toga da naučimo i da primijenimo za budućnost, saopćila je Vlada KS.

“Stoga, budimo najbolji roditelji, najbolji učenici/ce, najbolji nastavnici/ce, budimo bolji ljudi. Uz obrazovanje to možemo postići”, ističu u ovoj inspirativnoj čestitki.

Ministar Anis Krivić je kazao kako je cilj ove poruke da se prenese na mlađe generacije da materijalne stvari poput novca nisu presudne niti najvažnije, jer smo se svi zajedno baš u to mogli uvjeriti u protekla dva mjeseca. Istakao je kako je od materijalnog puno važnije ono koliko svaki čovjek svojim znanjem može da doprinese.

“Svim građanima i građankama, koji slave, želimo sretan i mubarek Bajram. U ime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, i u svoje lično ime, želimo vam puno zdravlja, ljubavi, znanja i mira“, poručuje ministar Krivić u oficijelnom dijelu ove neobične čestitke. Na njenom kraju iz Ministarstva obavještavaju učenike da u ponedjeljak, 25. maja, neće biti održana online nastava.