Nekad i sad: Naši omiljeni mimovi su odrasli

Dobro poznati mimovi/meme nas svakodnevno nasmijavaju unikatnim tekstovima, poređenjima ili pak facijalnim ekspresijama onih na fotografijama u mimu.

Cilj mimova je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike, ili da jednostavno nasmiju mnogobrojnu internet publiku.

Oni ne poznaju državne granice, a u njihovom rasprostiranju jedini ograničavajući faktor jeste dostupnost interneta, što ukazuje na dinamiku razvoja globalne komunikacije.

Neka od najpoznatijih lica sa memova koji su prepoznatljiva na prvi pogled danas izgledaju dosta drugačije.

Redakcija Sarajevske Sehare vam donosi ”nekad i sad” fotografije najpoznatijih lica mimova.

meme

Zbunjeni izraz lica ove djevojčice je postao viralan, te je od objavljivanja bio sinonim za iznenađenje, te izraz koji odgovara pitanjima ”Šta?” ”Stvarno?” u ironičnom tonu, naravno.

meme6

Ovako izgleda djevojčica koja je osvojila internet neočekivanom rekacijom na kuću koja je u plamenu, memovi se često povezuju sa situacijama u kojima je ljudima drago što se nešto loše dešava.

meme8

Sinonim za pritisak, anksioznost i stres širom svijeta, te tema mnogobrojnih mimova.

 

meme7

Facijalna ekspresija ova djevojke se često povezivala sa ludiom, psihotičnošću, te negativnim iznenađenjem, a mnoge djevojke su se pronalazile u ovom izrazu te pravile mimove povezane sa problemima u ljubavnoj vezi, kao i greškama svojih partnera.

 

macka

Meme koji je vjerovatno jedan od najpoznatijih na svijetu ne bi postojao bez unikatnog izraza lica ove mačke.

meme5

Da i životinje vrlo lako mogu steći svjetsku popularnost, dokazuje nam i ovaj Shiba pas, koji je svojim izrazom lica postao dio mimova širom svijeta.