Musa: Kod reprezentativaca se osjeti duža pauza, zbog toga im doziramo treninge u Zenici

Juniorski (U-18) reprezentativci Bosne i Hercegovine već se drugi dan pripremaju u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Selektor Slaven Musa je, nakon dva odrađena treninga, prenio utiske stručnog štaba.

Zadovoljni smo radom igrača ova dva dana. Primjetno je da se trude kada su u reprezentaciji i da imaju motiv više da se dokazuju. Ipak, osjeti se duža pauza i shodno tome im doziramo treninge. Imamo i lijepo vrijeme i odlične uvjete u Trening centru te se nadam da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Danas ćemo odraditi još jedan trening, sutra dva, a pripreme završavamo u utorak, kada ćemo raditi antropološka testiranja igrača.

Reprezentativac Ivan Grgić, inače član Širokog Brijega, ne krije zadovoljstvo što nakon dužeg vremena ponovo ima priliku da se druži sa saigračima iz reprezentacije.

Trudio sam se i tokom pauze da održavam formu koliko je to bilo moguće, tako da nisam nespreman dočekao ove pripreme. Imao sam mogućnosti da treniram individualno. Nakon svih mjera zbog kojih smo morali biti kod kuće, lijepo je ponovo biti na pripremama reprezentacije. Drago mi je što ponovo treniramo zajedno, družimo se i smijemo, da je tu duh ekipe i da je sve super kako i treba da bude“, rekao je Grgić za Sport Centar.