Preminuo talentovani reditelj Igor Vuk Torbica: Upamćen po ljubavi prema pozorištu

Talentovani mladi redatelj Igor Vuk Torbica preminuo je u 33 godini u srijedu u Rovinju.

“Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju”, navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

Hrvatska publika ovog redatelja je obožavala zbog predstave “Priče iz Bečke šume” koju je postavio u pozorištu Gavella te “Hinkermanna”, predstave koja je godinama bila hit u regiji.

Igor Vuk Torbica rođen je u Drvaru 1987. godine.Srednju školu za primjenjenu umjetnost i dizajn završio je u Puli, a Fakultet dramske umjetnosti 2013. godine u Beogradu. Karijeru započinje na trećoj godini studija kada za ispitnu predstavu Pokojnik dobiva nagradu Hugo Klajn te se predstava počinje igrati na redovnom repertoaru prestižnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ubrzo počinje režisirati u profesionalnim pozorištima, te tako režisira predstave Don Juan (Narodno kazalište „Toša Jovanović”, Zrenjanin) i Razbijeni vrč (Jugoslovensko dramsko pozorište).

Svi njegovi poznanici i prijatelji kao i porodica poručili su da će ga pamtiti po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih koji su ga poznavali.