Naučnici preporučuju: Ove navike i vježbe jačaju naš mozak

Iako smo svi upoznati sa dobrim stranama vježbanja koje se tiču fizičkog izgleda, znanstvenici tvrde da vježbanje jača i naš mozak.

Prema istraživanju znanstvenice Hui-quan Li i uglednog profesora Nicka Spitzera s kalifornijskog Sveučilišta San Diego, trčanje i hodanje na traci ili u prirodi ili izvođenje druge aerobne vježbe, kao što su ples ili kickbox, zapravo poboljšava rad mozga i jača motoričke sposobnosti, piše The Ladders.

Rezultati istraživanja dodatno naglašavaju važnost stvaranja zdravih navika u smislu vježbanja, čak i kod kuće. Iznimno je dobro svakodnevno redovno vježbati, jer to ne utječe samo na psihofizičko zdravlje, već i na bolju funkciju mozga.

Za ljude koji bi željeli poboljšati svoje motoričke sposobnosti, pamćenje, fokusiranost i produktivnost, bilo bi korisno da svakodnevno budu što više fizički aktivni (mogu naprimjer šetati, trčati, plesati ili udarati u vreću). Znanstvenici poručuju kako se puno toga može odraditi u prirodi ali i kod kuće, te da su joga i pilates vrlo korisni.