Nenadić će donijeti odluku o privremenom imenovanju vršioca dužnosti ministra zdravstva

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić na današnjoj sjednici Skupštine KS rekao je da je očekivao da će danas biti imenovane nove ministrice u Vladi KS.

“Sigurno da imamo veliki problem zbog nepostojanja, odnosno nefunkcionisanja ministra zdravstva i to nam trenutno stvara najveće probleme u radu Vlade. Ja sam očekivao da ćemo danas imati imenovanje. Ukoliko se to ne desi, ja ću već od sutra ili prekosutra morati donijeti odluku o privremenom imenovanju vršioca dužnosti, odnosno poduzeti i druge mjere kako bismo nadoknadili taj nedostatak funkcionalnog djelovanja ministra zdravstva u ovako teškom vremenu”, istaknuo je na sjednici Nenadić.

Dodao je da je Vlada KS od formiranja i stupanja na dužnost 3. marta ove godine imala čak 81 sjednicu, te je tom prilikom razmatrano 2.050 tačaka.

Na današnjoj hitnoj sjednici upućen je prijedlog da se prekine sjednica te da se nastavi sa radom na redovnoj sjednici, te je takav prijedlog i prihvaćen. Još nije poznato kada će biti nastavak te htine sjednice. Podsjećamo, za pozicije ministrica rada i socijalne politike predložena je Anela Mešić iz SBB-a, a za ministricu zdravstva Draženka Malićbegović (DF).