Foto/ Otvorena izložba Hibe Mustafić “Na nJedrima bosanskim” u galeriji MAK

Izložba “Na nJedrima bosanskim“ autorice Hibe Mustafić otvorena je večeras u galeriji MAK Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu.

Mustafić se umjetničkim radom bavi već 40 godina, a ovo je njena 12 samostalna izložba. Na izložbi u galeriji MAK predstavila je 44 slike nastale tokom 2019. godine i 2020. godine.

Autorica Mustafić kazala je na otvorenju da joj je karantin izuzetno teško pao, ali da je to nije zaustavilo u kreativnom radu.

“Hvala svima vama koji ste došli večeras da me podržite u ovim izuzetno teškim uslovima u kojima trenutno živimo i radimo. Po prirodi sam emotivna osoba i sva ova nova pravila koja nam zabranjuju konktakte i bliskost utječu na mene i moj način rada. No spas i utjehu nalazim u prirodi. Prirodnim ljepotama naša Bosna i Hercegovina obiluje i predstavljaju neiscpran izvor inspiracije. Za sve pejzaže koje sam predstavila na ovoj izložbi inspiraciju sam pronašla na našim planinama, rijekama, jezerima…”, rekla je Mustafić.

Hiba Mustafić je od 2014. godine predsjednica Udruženja likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo pa je čast da otvori izložbu pripala predsjedniku ovog Društva Franji Topiću.

“Hiba je izuzetna žena i umjetnica i drago nam je da joj možemo biti podrška”, kazao je Topić.

Pokrovitelji izložbe “„Na nJedrima bosanskim“ su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i HKD “Napredak”. Svi zainteresirani izložbu u galeriji MAK mogu pogledati do 19. septembra.