Zmajice počele pripreme za utakmice protiv Danske i Italije

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se spremati za kvalifikacione utakmice sa Danskom i Italijom.

Selektorica Samira Hurem je prokomentarisala igrački kadar koji ima na raspolaganju.

“Počeli smo pripreme za predstojeće dvije utakmice sa Danskom i Italijom. Dešava nam se ono što se u posljednje vrijeme svima dešava. Veliki problem pravi situacija sa virusom korona. Uz sve to naša kapitenka i najbolja igračica Milena Nikolić se povrijedila na posljednjoj utakmici, te nećemo moći ni na nju da računamo. Mariji Aleksić klub nije dozvolio dolazak zbog toga što bi morala boraviti u karantinu po povratku u Norvešku. Nećemo imati ni Dijanu Haračić, Dajanu Spasojević i Alminu Hodžić. Imaćemo jedan mlad tim kojem sigurno neće nedostajati želja i motiv, ali faliće nam zrelost i iskustvo standardnih igračica koje su učestvovale u ovim kvalifikacijama. Nemamo izbora i moramo se u ova tri dana pripremiti što bolje kako bismo odigrali kvalitetno predstojeće mečeve”, rekla je Hurem.

Reprezentativka Selma Kapetanović razmišlja o prvom protivniku.

“Nedostajaće nam nekoliko igračica, ali mi ćemo se usredotočiti na ono što imamo na raspolaganju. Nemamo šta da izgubimo i ovih par dana će nam poslužiti da posložimo neke stvari i da se što bolje pripremimo za Dansku, a poslije ćemo razmišljati i o Italiji. Danska je nezgodan protivnik i imaju veoma kvalitetne igračice. Međutim, mi smo takođe u igri za plasman na Evropsko prvenstvo i daćemo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu”, naglasila je Kapetanović.

Zahtjevne mečeve očekuje i Sofija Krajšumović.

“Predstoje nam utakmice sa najtežim protivnicima u grupi. Moraćemo da uložimo mnogo truda ako želimo da ostvarimo uspjeh. Biće teško, ali mi ćemo se spremiti najbolje što možemo. Bez obzira na to što će nam nedostajati nekoliko standardnih igračica, mi imamo kvalitet i to treba da pokažemo na terenu“, kaže Krajšumović.

Susret sa Danskom na programu je 17. septembra u 16:00 sati, a sa Italijom 22. ovog mjeseca. Oba meča će biti odigrana u zeničkom Trening kampu.