Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS: 250.000 KM za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Opštini Srebrenica

Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, odobrila jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 250.000 KM za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Opštini Srebrenica.

Tim povodom, danas je ministrica Jasna Agić potpisala Protokol o saradnji u cilju održivog povratka sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Kako je istaknuto, sredstva će biti utrošena za asfaltiranje lokalnih puteva i to na relaciji Gajevi – Božarevići, Osmače – Hadrovići, Dolaš – Staroglavice u Mjesnoj zajednici Sućeska, kao i onih u naseljima Kutlići i Bajramovići.

Također, navedena pomoć bit će utrošena na izradu mostova u naseljima Šubin i Gornji Potočari, za podzide na lokalnim putevima, te za nabavku i isporuku građevinskog materijala za rekonstrukciju i adaptaciju stambenih objekata u skladu sa zahtjevima građana Srebrenice.

Potpisivanju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić. Premijer je istakao kako će njegov kabinet, izdvojiti sredstva za dva projekta, uz podršku svima onima koji su značajni za razvoj ove opštine.

Ministar Halebić je rekao da će sredstva biti vrlo brzo operativna. Zamjenik načelnika Fejzić zahvalio se Vladi Kantona na svemu što je do sada činila, ali i na onome što čini za sve povratnike u Srebrenicu, ali i za Srebreničane koji žive u Sarajevu.