Osman ef. Kozlić: Iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović, prije tri dana, je donio odluku o razrješenju muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu izvan domovinskih zemalja, Osmana ef. Kozlića.

Osman ef. Kozlić se oglasio putem svojih društvenih mreža zahvalio se na porukama podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope.

Kozlić nije mnogo pisao o odluci reisu-l-uleme Kavazovića, rekao je da je u tešklim trenucima za njega i njegovu porodicu, molio Allaha da ga zaštiti od zulumćara i da mu od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

“Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokusati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je “okrivljeni” nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumentaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat”, zaključio je ef. Kozlić.

Reisu-l-ulema je smijenio Osman ef. Kozlića zbog neregularnosti u Banjalučkom muftijstvu dok je obavljao funkciju banjalučkog muftije.