Sedmični horoskop: Nećete pogriješiti ako pokažete da ste tolerantni, razumni i društveno osjetljivi

Prva će polovina sedmice većini horoskopskih znakova donijeti nove izazove, zanimljive prilike i općenito nešto brži životni tempo.

Neki će kroz metodu pokušaja i pogrešaka shvatiti kako svojim djelima utječu na osobe koje su im bitne dok će drugi neustrašivo prihvatiti nove rizike pa se suočiti sa prvim preprekama. Budite praktični i uvijek razmislite o tome kako izbjeći nepotreban stres, dobro se organizirajte i uvijek imajte na umu komunikaciju, posebno onu poslovnu. Nećete pogriješiti ako pokažete da ste tolerantni, razumni i društveno osjetljivi.

OVAN
Intuitivno ćete znati tačno šta želite i kako do toga doći, posebno kada su u pitanju međuljudski odnosi. Imat ćete dovoljno hrabrosti za pokretanje inicijative te ćete ove sedmice nerijetko biti ona osoba koja pokreće stvari i motivira druge. Ljudi će vas vidjeti kao iskrenu i direktnu osobu koja ne gleda samo vlastitu korist pa ćete sigurno sklopiti nova poznanstva odnosno ojačati odnose sa kolegama i poznanicima.

Oni od vas koji se nalaze na vodećim pozicijama trebaju imati na umu kako će biti direktni i asertivni ali ovoga puta u pozitivnom smislu jer će se rijetko tko osjećati ugroženo ili pod pritiskom. Ukoliko želite nekoga pozvati na spoj ili vam je bitno pokrenuti razgovor sa voljenom osobom odnosno osobom iz prošlosti, napravite to sredinom sedmice kad ćete biti još jači u smislu komunikacije. Vikend donosi balans i racionalno razmišljanje o ciljevima, uzmite u obzir svoju produktivnost i pokušajte unaprijediti stil donošenja odluka. Najbolji dan u sedmici je ponedjeljak.

BIK
U prvoj su polovini sedmice moguće napetosti povezane uz odnose sa drugim ljudima. Izgledan je disbalans između ljubavi koju dajete i one koju primate. Ukoliko ste za nekoga napravili previše, ista bi ta osoba mogla početi iskorištavati situaciju te vas dovoditi u nezgodne situacije ili vam stvarati preveliki pritisak. Isto tako, ako ste nekoga uzimali zdravo za gotovo, sad će vam ta osoba uzvratiti kritikama te vam uskratiti svoju podršku. Ništa nije trajno niti nepopravljivo, da bi izbjegli neugodnosti, kontroverze, skandale ili pravne probleme, jednostavno budite ponizni i u svemu umjereni.

Slobodno recite šta vam smeta ali još bitnije, ispričajte se za svoje pogreške. Druga će polovina sedmice biti nešto mirnija, osim što će odnosi sa ostalima biti stabilniji, na poslu ćete bez problema obavljati svakodnevne zadatke i osjećati se opušteno. Vikend je idealan za druženje sa porodicom i prijateljima te za sklapanje novih poznanstava. Najbolji dani u sedmici su utorak i petak.

BLIZANCI
Period do srijede je idealan za sve vrste pregovora i poslovnih dogovora. Bit ćete jako samouvjereni ali u pozitivnom smislu. Mentalno ćete biti jaki i sposobni predvidjeti reakcije sugovornika pa tako zauzeti ispravan stav kojim ćete druge uspješno uvjeravati a da se pritom nitko ne osjeća ugroženo. Na poslu će kolege i nadređeni razumjeti ono što predlažete te poštivati vaše mišljenje, čak i ako je ono potpuno drugačije od mišljenja ostalih.

Imajte na umu i da je prva polovina sedmice odlična za sve vrste mentalnih aktivnosti pa odvojite dovoljno vremena za istraživanje novih stvari i stjecanje znanja. Kraća će se putovanja pokazati kao korisna i unosna ali izbjegavajte ona dulja jer bi zbog njih mogli propustiti dobre prilike. Subota donosi snažne emocije; dok će neki biti dosta posesivni i pretjerano ljubomorni, drugi će imati probleme sa kontrolom odnosa te biti skloni narušiti privatnost druge strane. Nemojte stvarati probleme tamo gdje ih nema. Najbolji dan u sedmici je utorak.

RAK
U ponedjeljak i utorak očekujte dosta intenzivne odnose sa porodicom i voljenom osobom. Bit ćete zaštitnički raspoloženi pa se tako više posvetiti svojim privatnim obavezama i odgovornostima te pokazati dragim osobama koliko ste pažljivi i strpljivi. Ako imate potrebu pokazati svoje emocije kroz djela, nemojte to činiti javno, posebno ako ste u prethodnom periodu bili previše posvećeni poslu pa tako zanemarili prijatelje odnosno voljenu osobu. Slobodno podijelite svoje emocije ali neka to bude u četiri oka inače bi se moglo tumačiti kao neiskreno.

Ovaj sedmica je općenito povoljna za razgovore povezane uz vjernost, zasnivanje porodice i očekivanja od budućnosti. Ti će razgovori biti dosta intenzivni i prepuni emocija ali će vam pomoći da shvatite svoja i tuđa očekivanja pa tako korigirate ciljeve odnosno dođete do kompromisa a dugoročno i do bolje budućnosti. Iako u ovoj sedmici naglasak neće biti na poslu i karijeri, možete očekivati zanimljivu priliku. Najbolji dan u sedmici je subota.

LAV 
Čitvu ćete sedmicu biti mentalno jaki te sposobni brzo donijeti odluke a probleme rješavati u hodu. U idealnom ste periodu za smišljanje novih planova ali ih sredinom sedmice pokušajte zadržati za sebe jer bi vas netko mogao onemogućiti u njihovoj realizaciji. Imat ćete pozitivan stav prema svemu a samopouzdanja vam neće nedostajati pa ćete tako impresionirati druge i puno ih lakše uvjeriti u svoje ciljeve. Ukoliko želite sudjelovati u novom poslovnom projektu ili se nadate boljem radnom mjestu unutar postojećeg poduzeća, obavezno pokrenite razgovor sa nadređenima i istaknite svoje ambicije.

Odlično ćete funkcionisati u timskom radu a poslovna će se putovanja pokazati kao profitabilna. Oni od vas koji rade rukama mogu očekivati zanimljiva dešavanja koja će im dati veću slobodu i kreativnost. Za vikend ćete biti romantični i posvetiti se voljenoj osobi. Osjećat ćete se odlično i voljeti sami sebe pa tako lakše pokazati i drugima koliko vam znače. Najbolji dan u sedmici je utorak.

DJEVICA
Period do srijede je idealan za međuljudske odnose ali posebno za one ljubavne. Drugi će vas vidjeti kao privlačnu osobu, ne samo u fizičkom nego i u karakternom smislu pa ćete tako lakše ostvarivati svoje ciljeve te ostavljati na druge odličan prvi dojam. Oni od vas koji su slobodni vjerojatno će upoznati zanimljivu osobu suprotnog spola. Budite oprezni samo ukoliko je netko zauzet jer bi očekivanja mogla biti veća nego što je realno. Ukoliko ste zauzeti, pokušajte ove sedmice odvojiti dovoljno vremena za rješavanje eventualnih problema u odnosu ili za planiranje budućnosti.

Ne treba zanemariti ni to da je sedmica izuzetno povoljna za sva poboljšanja povezana uz dom, stanovanje i fizički izgled. Od srijede ćete biti nešto više posvećeni poslu pa tako posvetiti dovoljno vremena i pažnje svakodnevnim zadacima. Moguće su i nove odgovornosti koje će vam dati do znanja koliko vas nadređeni cijene. Za vikend uživajte u zabavi i druženjima. Najbolji dan u sedmicij e ponedjeljak.

VAGA
Očekuje vas jedna zanimljiva sedmica. Imat ćete dobar osjećaj za okolinu, intuicija vas neće razočarati a istovremeno ćete razmišljati na vrlo racionalan način te percipirati stvari koje drugi neće vidjeti. Osim što ćete tako steći prednost u odnosu na kolege i konkurenciju, ujedno ćete sami sebi dokazati koliko ste zapravo uspješni u poslovnom smislu. Nemojte u sebe sumnjati niti bježati od novih odgovornosti i situacija sa kojima se susrećete prvi put. Bit ćete u dodiru sa svojim emocijama i moći procijeniti koliko se za nešto isplati riskirati.

Odluke ćete donositi brzo a istovremeno pažljivo ali samo uz uvjet da ste od ranije upoznati sa situacijom i da raspolažete sa barem dijelom informacija. Ukoliko to nije slučaj, radije odgodite njihovo donošenje i jasno recite da vam je potrebno više vremena. Od četvrtka ćete biti više fokusirani na privatne odnose pa se tako bolje posvetiti voljenoj osobi, prijateljima i užoj obitelji te riješiti dobar dio tuđih problema. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak, petak i subota.

STRIJELAC
Početak vam sedmice donosi vrlo jaku mentalnu energiju. Bit ćete iznimno dobro koncentrirani pa će vam tako trebati puno manje vremena i truda za rješavanja zahtjevnih obaveza. Posvetite se istraživanjima, papirologiji, učenju i općenito svim onim poslovnim aktivnostima za koje ste odgovorni i koje morate imati pod kontrolom. Razmišljat ćete jako brzo i biti dovoljno odlučni. Drugi će vas rado poduprijeti a kada je u pitanju komunikacija, moći ćete biti jako uvjerljivi, posebno u situacijama koje podrazumijevaju debate i javne nastupe.

Sreća prati hrabre pa tako slobodno na sebe preuzmite poneki poslovni rizik ali pritom imajte na umu privatni život i uzmite u obzir očekivanja voljene osobe. Ukoliko to ne napravite, mogli bi dugoročno ozbiljnije narušiti odnos zbog manjka vremena i energije. Vikend će biti obilježen strastvenim razgovorima i aktivnostima koje donose zadovoljstvo pa je tako idealan za romantiku i tajne susrete. Najbolji dan u sedmici je petak.

ŠKORPION
Radna je sedmica idealna za rješavanje problema i smišljanje novih planova. Bit ćete mentalno vrlo jaki te pokazati svoju odlučnost u situacijama koje drugi smatraju kritičnima. Iako će srijeda donijeti jedan osjećaj nesigurnosti, sjetite se da uvijek postoji netko tko će vam pomoći kada je to potrebno a ukoliko se osjećate usamljeno, potražite podršku dragih osoba i imajte na umu da ste upravo vi ona osoba koja upravlja svojim životom.

Već će četvrtak donijeti puno bolju atmosferu i sigurnost pa ćete biti spremni boriti se za svoje snove kao i za svoja odnosno tuđa prava. Kolege će stati uz vas a posebno ćete biti uspješni u timskom radu. Ukoliko se bavite hobijem koji uključuje rad rukama, razmislite o tome kako ga možete unovčiti ali budite pritom realni i uzmite u obzir slodobno vrijeme kojim raspolažete. Vikend vam donosi zanimljive susrete i uzbudljive razgovore. Bit ćete otvoreni za pozitivne promjene i nova iskustva, slobodno slušajte intuiciju. Najbolji dan u sedmici je četvrtak.

JARAC
Prva je polovina sedmice solidna za mentalne aktivnosti i teže poslovne zadatke ali imajte na umu da ćete najbolji uspjeh ostvariti ako radite samostalno. Rad u timu neće biti problematičan ali će vam oduzimati previše vremena samo zato što ćete biti korak ispred ostalih. Iako će biti situacija u kojima ćete razmišljati dosta negativno te razgovora koji neće biti dovršeni pa će tako doprinijeti stvaranju nesporazuma, pokušajte ostati pozitivni i nemojte dozvoliti da vam promaknu detalji.

Ukoliko se ove sedmice morate pozabaviti ugovorima ili pravnim pitanjima, oslonite se na pomoć profesionalaca inače bi mogli previdjeti nešto što ćete kasnije skupo platiti. Isto tako, nemojte se previše oslanjati na ono što drugi govore a isto tako pazite na to kako vi komunicirate bitne stvari. Period od četvrtka do nedjelje donosi stabilnost i nove prilike za rast. Sve što započnete u tom periodu pokazat će se kao uspješno ali uz uvjet da je utemeljeno na dobrim namjerama. Najbolji dan u sedmici je četvrtak.

VODENJAK
Imat ćete jako puno energije a najbitnije je da je ispravno usmjerite. Period do srijede donosi vam nove poslovne odgovornosti, razne aktivnosti i puno više komunikacije nego inače. Odmah se u ponedjeljak fokusirajte na ključne obaveze, napravite plan i pokušajte se što bolje organizirati inače riskirate kaos u kojem nećete stići ništa obaviti do kraja. Intelektualno ćete biti iznimno jaki pa se posvetite obrani svojih stavova, novim idejama koje imate te prezentaciji onih poslovnih aktivnosti za koje vam je potrebno odobrenje nadređenih.

U srijedu je moguća neugodna rasprava sa nekim od kolega, budite se spremni jasno postaviti te obraniti sebe ili druge od provokacija da bi ostatak sedmice prošao u mirnom tonu i ugodnoj radnoj atmosferi. Subota i nedjelja donose borbu moći u odnosu sa voljenom osobom. Na površinu će izaći sve ono o čemu se niste usudili ranije progovoriti pa bi druga strana mogla reagirati ljubomorno ili posesivno. Najbolji dani u sedmici su ponedjeljak i nedjelja.

RIBE
Period do srijede donosi vam ljubav i harmoniju. Prevladavat će odlično raspoloženje, dobri međuljudski odnosi i vrlo produktivna atmosfera na radnom mjestu. Najbolje ćete funkcionirati u timskom radu ali isto tako nećete pogriješiti ako poslušate intuiciju pa neke stvari obavite samostalno. Prvu polovinu tjedna iskoristite za sve one aktivnosti koje zahtijevaju strpljenje, visoku koncentraciju i marljiv rad jer ćete već od srijede biti više skloni zabavi i druženjima pa tako izbjegavati zahtjevnije poslovne obaveze.

Kada je u pitanju privatni život, imat ćete potrebu provoditi više vremena sa dragim osobama i prijateljima. Bit će dosta trenutaka u kojima ćete se prisjećati prošlosti i starih uspomena a upravo bi to moglo izazvati pretjeranu sentimentalnost i subjektivnost. Prije nego što se odlučite javiti osobi iz prošlosti, sjetite se i onih ružnih trenutaka a onda dobro razmislite o tome želite li tu osobu ponovno uvesti u svoj život. Najbolji dan u sedmici je subota, piše tarot-horoskop.