Općina Centar: Načelnik Ajnadžić zajedno sa mještanima obišao gradilišta na Šipu

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 2. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima i stanovnicima ovog naselja obišao nekoliko lokaliteta na Šipu, i to gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca, te lokalitet gdje je planirana izgradnja kružnog toka.

Prilikom obilaska gradilišta osnovne škole na Šipu, načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova. Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je izgrađen u tri bloka sa učionicama, fiskulturnom salom, garažom, kotlovnicom, obdaništem i svim ostalim pratećim sadržajima koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje.

“Pored škole planiramo uređenje velike parkovske površine i tu ćemo započeti realizaciju odmah zajedno sa sportskim i ciciban igralištem”, istakao je Ajnadžić.

Grubi građevinski radovi, odnosno kompletna konstrukcija objekta škole je izgrađena i dijelom je završeno postavljanje potrebnih instalacija. Također je postavljena i vanjska eloksirana bravarija i trenutno su u toku radovi na vanjskom uređenju, nakon čega slijede fini radovi odnosno postavljanje podnih obloga i malterisanje unutrašnjosti objekta.

Načelnik Ajnadžić je zajedno sa mještanima obišao i gradilište objekta za ruševince u kojem su smještene 23 stambene jedinice i ambulanta porodične medicine. Radovi na izgradnji zgrade su okončani, a do polovine ovog mjeseca će biti završeni i radovi na vanjskom uređenju.

Jedna od lokacija koju su obišli je i prostor na Šipu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., gdje je planirano da u ponedjeljak započnu radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela ulice Alipašina – I faza.