Savjeti za uspješnije eliminisanje podočnjaka

Bez obzira da li je uzrok podočnjaka loš način života ili genetika, svi bi ih se rado riješili.

Svaka osoba ima podočnjake, bilo da su oni manje ili više izraženi. Razlikuju se po boji i otocima. Oni su prvi signal kojim nas tijelo upozorava da postoji zdravstveni problem. Glavni razlog njihove pojave je što je koža ispod očiju vrlo tanka, a krvni sudovi uočljiviji.

Postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ublažite njihov izgled:

Spavajte 8 sati

Glavni uzrok podočnjaka je nesanica. Nedostatak sna dovodi do slabije cirkulacije i krv će nam stagnirati u venama. Također, posebno prije spavanja, treba izbjegavati upotrebu digitalnih uređaja. Plavo svjetlo umara oči i može uzrokovati podočnjake.

Uzmite vitamin B12

Nedostatak vitamina B12 učinit će vašu kožu izuzetno blijedom, a time i kapke još uočljivijima. Veliki broj ljudi koji su na vegeterijanskoj ili veganskoj prehrani bori se s ovim problemom, a budući da je vrlo teško osigurati dovoljan unos ovog vitamina, uglavnom se koriste suplementi. Ako mislite da postoji problem u vašoj prehrani, pokušajte prirodno uzimati ovaj vitamin nakon savjetovanja sa ljekarom.

Retinol

Korištenje retinola u ovom području stimulira proizvodnju kolagena i posvjetljuje kožu. Uz to, retinol je koristan u borbi protiv starenja, pa ga možete koristiti i na ostatku lica. Retinol se mora koristiti s oprezom, ako uđe u oči, može izazvati iritaciju.

Uvijek nosite SPF zaštitu

Područje ispod očiju osjetljivo je na sunčeve zrake, ali na zračenje digitalnih uređaja. Dermatolozi zbog toga preporučuju primjenu SPF zaštite na ovom području čak i ako niste izloženi suncu. Rezultati se možda neće odmah vidjeti, ali vaša koža će vam biti zahvalna.