Selektor Bajević: Poštujemo protivnika, ali idemo na pobjedu

Bh. zmajeve sutra navečer očekuje važna utakmica protiv Poljske na stadionu u Wroclawu.

Na stadionu je održana press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice, a na pitanja novinara odgovarali su selektor Dušan Bajević i golman Ibrahim Šehić.

Dušan Bajević je izjavio:

“Pored toga što smo razočarani što nismo napravili uspjeh u baražu, imamo obavezu da do kraja takmičenja u Ligi nacija da damo sve od sebe i da ostanemo u Ligi A. Što se tiče Lewandovskog on je sigurno jedan od najboljih igrača u Evropi i može da nam napravi mnogo problema. Mi ćemo pokušati da igramo našu igru koja bi mogla da nam donese pobjedu. S druge strane i Poljska ima iste ambicije kao i mi. Kiša može biti problem za nas.“

Selektor očekuje od tima da pruži maksimum.

“Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali su sve od sebe. Sutra očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo. To je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti vidjećemo”, rekao je Bajević.

Ibrahim Šehić se takođe ističe da ekipa mora maksimalno ozbiljno da pristupi utakmicama u UEFA Ligi nacija.

“Svi smo razočarani jer nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za evropsko prvenstvo. Bili smo emocionalno i prazni i bilo je teško da se ekipa podigne. Međutim, smogli smo snage. Održali smo nekoliko sastanaka, bodrili jedni druge. Dogovorili smo se da probamo da skupimo što više bodova u Ligi nacija i da ostanemo u ligi A”, naglasio je golman bh. reprezentacije.

Domaće novinare je zanimalo šta Šehić misli o napadaču Robertu Lewandowskom:

“Naravno da je on najbolji igrač Poljske i možda najbolji napadač na svijetu. Sigurno da će biti zanimljivo igrati protiv njega. U prvom susretu nije igrao, kao ni Miralem Pjanić kod nas. Sigurno da nas očekuje zanimljiv duel sutra, nadam se da ćemo pružiti dobru utakmicu i da će publika uživati sutra”, rekao je Šehić.

Nakon press konferencije počeo je i trening bh. tima.