Zmajevi u novembru igraju protiv Italije: Mijenja li se mjesto odigravanje utakmice?

BIH će u novembru u okviru Lige nacija ugostiti Italiju, međutim postavlja se pitanje gdje će se taj meč odigrati.

Prije dva mjeseca je prijavljeno Bilino polje u Zenici, no u međuvremenu je generalni sekretar Nogometnog saveza Adnan Džemidžić uputio pismu gradonačelniku Zenice Fuadu Kausmoviću u kojem je naveo da zbog vrijeđanja reprezentacija više neće igrati u Zenici, piše Sportsport.

Kasumović je uzvratio rekavši da je Džemidžić “Dinina pudlica” i “huligan”, čime su dodatno pokvareni odnosi na relaciji Zenica – NFSBiH.

Iako je Bilino polje poznato kao dom Zmajeva i stadion sa najuzavrelijom atmosferom, upitno je hoće li i kada naši reprezentativci ponovo igrati na tom stadionu.

Prije dva mjeseca naša delegacija je prijavila Bilino polje za domaćina utakmice BiH – Italija koja je na programu 18. novembra.

Međutim, nakon svih dešavanja, sada je pitanje gdje ćemo ugostiti Azzurre. Sve su manje šanse da će to biti u Zenici i naravno moguća je promjena, ali to na vrijeme treba riješiti i poslati zahtjev UEFA-i, kako bi i Italijani na vrijeme dobili informacije, te kako bi mogli da organizuju svoj put u BiH.