Nakon sunčanih dana pripremimo kišobrane: Sutra oblačno uz povremenu kišu

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 8; Bihać 11; Gradačac, Prijedor i Sanski Most 12; Banja Luka 13; Bijeljina 15; Doboj, Drvar, Ivan Sedlo i Jajce 16; Livno, Neum i Stolac 17; Bugojno, Mostar, Široki Brijeg i Tuzla 18; Sarajevo i Trebinje 19; Grude 20; Zenica 21 °C.

Sutra oblačno u većem dijelu zemlje, a povremeno će padati slaba kiša, dok će djelomično vedro biti na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 °C, na jugu zemlje od 17 do 21 °C.

U Sarajevu oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

U petak, prekosutra, na jugu razvedravanje u jutarnjim satima. U većem dijelu zemlje će preovladavati oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini doći do slabe bure.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje od 17 do 20 °C.

U subotu sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dosta niske naoblake i magle po kotlinama, a na planinama sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 16 do 19 °C, informacije su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.