Ti si taj duh Sarajeva/ Brojne kolege se oprostile od velikog glumca Dragana Jovičića

Glumac Dragan Jovičić preminuo je noćas u u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima, gdje se liječio od koronavirusa, a brojne kolege oprostile su se od ovog velikog umjetnika.

Poznati glumac Enis Bešlagić vrlo emotivno se oprostio od velikog umjetnika, kolege a prije svega čovjeka ističući:

“Ti si taj DUH SARAJEVA zbog kojeg smo se mi svi Bosanci i Hercegovci osjećali ponosnim. Hvala i za sve one koji te vole u ime ove ljubavi bezinteresne. Počašćen tobom moj dobri Dragane, zahvalan na svakom zajedničkom trenutku”, poručio je Bešlagić.

Hvala, hvala , hvala… moj Dragane. Hvala tvojoj ljudskosti i tvom prijateljstvu. Molim Gospdara da te nagradi za svako…

Posted by Enis Bešlagić – oficijelna stranica on Petak, 6. Novembar 2020.

Glumac Emir Hadžihafizbegović istakao je kako su trenutno nevjerica i šok dominantni osjećaji, te izrazio i saučešće porodici Jovičić.

“Prvak drame “Kamernog teatra 55”. Nevjerica i šok, dominantan je osjećaj nakon ove vijesti. Mirjani i djeci izdražavam saučešće u svoje i u ime svih uposlenika “Kamernog teatra 55″. Putuj Gagi i mahni nam sa nekog boljeg mjesta koja postoje i čekaju na ljude poput tebe”, poručio je Hadžihafizbegović.

Sinoć je u bolnici “Podhrastovima” životnu bitku izgubio moj kolega i veliki umjetnik Dragan Jovičić. Prvak drame “…

Posted by Emir Hadzihafizbegovic on Petak, 6. Novembar 2020.

Iz Kamernog teatra 55 istakli su kako su ostale stope velikana u koje više niko neće moći stati.
“Otišao je Prijatelj, Čovjek, Učitelj, Glumac. Prvak. Ostavio je neizbrisiv i neporeciv trag, kako u svom Kamernom, u kojem je proveo najveći dio svoje glumačke karijere, tako i na scenama svih naših teatara. Ostale su stope velikana u koje više niko neće moći stati.

Ostali smo mi, na pustoj sceni, obesmišljeni i neizrecivo shrvani, da mu uputimo posljednji pozdrav. Da ga pozovemo na bis. Da se pozdravimo. Danas je dan žalosti za Kamerni teatar 55. Danas su zavjese spuštene”, poručili su.

Sa neizmjernom tugom i nevjericom primili smo vijest da je naš Gagi, naš Dragan Jovičić, preminuo. Otišao je Prijatelj,…

Posted by Kamerni Teatar on Petak, 6. Novembar 2020.

Dragan Jovičić rođen je u Rogatici 22. novembra 1953, bio je bosanskohercegovački filmski, pozorišni glumac i direktor sarajevskog Kamernog teatra 55 od 2011. do 2015. godine.

Iako je profesionalno angažiran u Kamernom teatru 55, pa i u sarajevskom Narodnom pozorištu, njegovi prvi glumački uspjesi su, ipak, u vezi s filmom i televizijom. Najširu popularnost stekao je kao Stojan Mutikaša u seriji Porobdžije u režiji Aleksandra Jevđevića.

U sarajevski Kamerni teatar 55 Jovičić se vraća 1987. godine i tu ostvaruje brojne zapažene uloge. Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i “Šestoaprilske nagrade” grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra.